dilluns, 14 d’abril del 2008

Els blogs són perjudicials per la salut?

Alguns bloggaires han aconseguit guanyar-se la vida gràcies al seu hobbie, com a professionals d'aquesta nova professió poden treballar des de casa, parlar d'allò que els interessa, organitzar-se el temps com els convé, etc. La contrapartida és que estan sotmesos a una pressió contínua per treballar en un mitjà amb una enorme competència i que no descansa mai.

Els blogs s'actualitzen les 24 hores del dia, intentant ser els primers en parlar dels nous gadgets o productes, mai es pot baixar la guàrdia, una diferència de minuts en un post que tracti del mateix tema és decisiva per atraure enllaços, visites i ingressos publicitaris. A Internet allò que no és recent o original difícilment crida l'atenció, i ràpidament queda desfasat. Per aquest motiu es veuen sotmesos a un elevat estrès físic i emocional, a conseqüència de la constant demanda d'opinions, articles o comentaris.

Segons narra un article de The New York Times, l'alarma ha saltat en el "gremi" per la mort recent de dos coneguts bloggaires tecnològics: Russell Shaw, que va morir als 60 anys víctima d'un atac de cor i Marc Orchant, de 50 anys, també de problemes coronaris. També Om Malik, de 41 anys, va sobreviure a un atac al cor fa pocs mesos.

A partir d'aquestes notícies elaborar una teoria que parli de la perillositat del sector potser és exagerat, però sí que sembla que entre la comunitat de bloggaires n'hi ha que pateixen problemes de pèrdua o excés de pes, desordres de son, cansament crònic, etc. Un exemple seria en Michael Arrington, fundador i co-editor de TechCrunch, un blog que atrau milers de dòlars en ingressos publicitaris i que també ha tingut conseqüències per la seva salut: en tres anys s'ha engreixat 12 quilos, casa seva és una oficina amb quatre treballadors i viu constantment a punt de patir una crisi nerviosa, diu que això "és insostenible".

Algú de vosaltres ja ha començat a notar alteracions físiques o mentals com a conseqüència de mantenir el blog actualitzat?

Informació extreta de Baquia

1 comentari:

Sandra ha dit...

Per sort encara no ;-) i espero que no em passi mai. Tot s'ha de fer amb mesura.