dimecres, 21 de maig del 2008

La botiga al revés, compradors al poder: iubui.com

Fins ara les compres per Internet seguien el patró tradicional de les vendes presencials: el comprador s'acosta a una botiga, mira l'aparador i entra a comprar un producte; però traduït a un entorn virtual, la majoria de tendes online (El Corte Inglés, Amazon, eBay, etc) els compradors es dirigeixen al seu portal, localitzen el producte que volen i l'adquireixen.

Al portal iubui aquest paradigma s'inverteix: ara el comprador és qui decideix què vol i el venedor el va ha buscar per oferir-li el producte, el comprador fa una oferta per un producte que desitja i s'espera que sigui el venedor qui s'acosti a ell. El seu conseller delegat, Oriol Mercadé, ho explica d'aquesta manera: el procés habitual de compra per Internet és “confuso en los resultados, lento y requiere un gran esfuerzo para el que realiza la compra”. Diu que les fòrmules de comerç electrònic s'han copiat de les tradicionals, “sin pensar en cómo puede mejorarse a partir de las posibilidades de Internet”.

En aquesta web els productes que es busquen estan classificats en diferents categories per a facilitar la seva cerca, cada un té una breu descripció i a més indica la quantitat màxima de diners que el comprador està disposat a pagar. De moment els serveis són gratuïts, tan per compradors com per venedors, però en un futur s'estudirà com fer que els venedors hagin de pagar pels serveis, tot i que fins que no es vegi la viabilitat del model de negoci prefereixen oferir el servei gratuitament.

Si algú s'anima i fa alguna compra exitosa ja ens ho farà saber...

Per a més informació: Baquia

1 comentari:

Eva Garcia ha dit...

Penso que aquest model de venda online que menciones no dista massa del model més antic de botiga tradicional, quan dic antic em refereixo a les botigues de l'època els nostres avis, aquelles botigues en que res estava a l'abast dels compradors per triar i remenar i t'havies d'adreçar al botiguer que estava darrera del taulell i demanar-li exactament el que volies i ell t'ho anava a buscar, a l'estantareia o sinó al magatzem i t'ho portava. Per tant... ja se sap que tot torna (però adaptat als nous temps de la tecnologia.