dimecres, 4 de juny del 2008

Google humanum est, també s'equivoquen

No podia ser que convertissin en or tot allò que toquen, aquí una llista d'algunes idees/productes que no han acabat triomfant.

Dic això com a contrapunt a la corrent generalitzada d'entronar a Google com l'empresa de moda. Tot i que considero que la fama està en part justificada perquè les seves aplicacions ens permeten fer infinitat de coses: gestionar el correu, la nostra agenda i compartir-la amb qui volguem, treballar conjuntament els arxius, publicar webs, analitzar-les mètricament, etc.

El concepte és molt vàlid: les seves eines et permeten treballar amb les mateixes aplicacions i continguts des de qualsevol terminal. L'interrogant que se'm planteja es que nosaltres no tenim control sobre les dades, que estan emmagatzemades no sabem ben bé a on ni quin ús en poden fer (ho pots saber si et llegeixes tota la lletra petita... però algú ho ha fet mai?). Per exemple, quan tens oberta una sessió del gmail i busques alguna cosa en una nova pestanya o finestra del navegador a la part superior apareix el teu usuari de gmail, així que és fàcilment relacionable les cerques que facis amb el teu usuari, el dubte que tinc és si ho fan i què n'obtenen d'això (la resposta inmediata seria que ho apliquen o ho podrien aplicar al Google AdSense, però no ho sé).

I dic tot això però reconec que sóc un usuari "intensiu" de google, faig servir de tot: gmail, google calendar, picassa, google analytics, etc.

[si algú va estar més atent que jo a les classes de llatí del cole em podrà corregir el títol del post, suposo que "humanum" no deu ser correcte per la primera persona del singular, però em sembla que el diccionari va ser consumit per les flames... ja m'ho direu]