dilluns, 9 de juny del 2008

Les novetats de Wikia, el cercador de codi obert col·laboratiu


Wikia és un cercador de codi obert creat pel fundador de la Viquipèdia, Jimmy Wales, amb l'objectiu de dissenyar un motor de recerca que funcionés a partir de les aportacions dels propis usuaris, que contribuïssin a decidir com es classifiquen els resultats i com es filtren.

Aquest projecte va veure la llum al gener passat, però últimament ha incorporat una sèrie de novetats força interessants, la principal és la possibilitat que tenen els usuaris valorar i editar els resultats apareguts en una cerca. Així podrà modificar-se el titular, la descripció i la resta de la comunitat visualitzarà el canvi. També serà possible ocultar o esborrar els resultats irrellevants.

Per exemple, com no, he intentat buscar-me a mi mateix posant "guillem ferrer", però no apareixia cap resultat. Malgrat això m'ha deixat introduir una direcció relacionada amb aquest resultat (he posat el blog) i una breu descripció de l'enllaç. Ara, si intenteu posar el meu nom al cercador, trobareu que apareix el meu blog a la llista de resultats.

Més informació: Baquia